TeqNow

Teqnow handleiding 'Big data'

De termen data of big data worden als begrip gebruikt voor het slim combineren en gebruik van de gegevensstroom die in en om het bedrijf wordt gegenereerd. En dat is niet nieuw: bedrijven houden al sinds mensenheugenis gegevens bij van klanten, producten en, niet onbelangrijk, de financiële kant van het bedrijf. Nieuw is dat de rekenkracht van computers en ondersteunende software explosief is gestegen. Via sensoren en de mobiele verbindingen komen veel meer gegevens beschikbaar door machines en mensen en die gegevens kunnen nu ook goed worden verwerkt.

Publicatie voor ondernemers
Big data biedt ondernemers kansen en nieuwe verdienmodellen, zeker als de ondernemer het combineert met IoT, artificial intelligence en sensoring. Toch blijkt het in veel gevallen nog niet zo eenvoudig om er mee te starten. Want waarde halen uit data: hoe doe je dat? En de toepassing ervan blijft voor veel ondernemers een uitdaging. Met vragen als: ‘Wat kan ik ermee?’, ‘Moet ik er wel iets mee?’ en ‘Is het rendabel om hierin te investeren?’.

Een goede reden voor Teqnow om hierin te duiken en voor ondernemers in het MKB-metaal een handzame handleiding te maken. De publicatie biedt inzicht in de begrippen, scheidt het kaf van de koren en biedt een handig stappenplan om op de juiste wijze de volgende stappen te zetten op het gebied van big data. Deze uitgave informeert u over de mogelijkheden en aandachtspunten van de nieuwe digitale wereld en specifiek welke toegevoegde waarde u kunt creëren door gebruik te maken van big data.

Bestel nu het boekje
De uitgave "Big data: Groeikansen voor het mkb" is voor Teqnow deelnemers gratis beschikbaar. Wanneer u interesse heeft kunt u een mail sturen naar info@teqnow.nl. Wij sturen daarna het boekje naar u toe. Hopelijk is deze uitgave het startpunt voor u naar een digitale winstgevende toekomst.

 

Zie ook https://teqnow.nl/checklisten-big-data

De atlas met aanbieders voor industriële robotisering.

> Vind de partner die bij u past!

soap2day