TeqNow

Digitalisering in de regio

In de regio bieden European Digital Innovation Hubs (EDIH’s) ondersteuning aan bedrijven voor de digitalisering van de maakindustrie. Een EDIH biedt ondersteuning,  bundelt en coördineert regionale direct toepasbare kennis rondom digitalisering. Dit zijn regionale activiteiten en soms ook subsidieprogramma’s over digitalisering. Iedere regio heeft zijn eigen speerpunten:

Noord Nederland: EDIH-NN profileert zich op autonome systemen en focust op Smart Agri, Factory of the Future, Life Science & Zorg en Gebouwde omgeving, nutsbedrijven en mobiliteit.

Oost Nederland: EDIH-BOOST Robotics profileert zich op robotica en sensortechnologie in cyber-physical systems en de toepassing van AI en in met name de sectoren maakindustrie, agri-food en MedTech. Heb jij een mkb-onderneming in de Overijsselse industriesector en wil je digitaliseren of jouw productieproces circulair inrichten? Of beide? Dan kun je tot maximaal € 20.000,- subsidie ontvangen. Hiermee wil de provincie Overijssel de industriesector ondersteunen om stappen te zetten op het gebied van digitalisering en circulair ondernemen. Zo werken we samen toe naar een toekomstbestendige maakindustrie! De subsidie is tot uiterlijk donderdag 30 november 2023 17.00 uur beschikbaar of totdat het budget bereikt is. De regeling sluit aan op de bestaande programma’s van EDIH BOOST Robotics EastNL en het CIRCO project van provincie Overijssel.

Wie komen er in aanmerking? 
Alle bedrijven die werkzaam zijn in de industriesector in Overijssel en meer dan twee voltijd mensen in dienst hebben kunnen een subsidie aanvragen. Een belangrijke voorwaarde hierbij is wel dat je als bedrijf voor de digitaliseringsactiviteiten een EDIH assessment laat uitvoeren door een van de EDIH makelaars. 

Aanvragen
Vraag de subsidie aan via het digitale aanvraagformulier van provincie Overijssel. In dit formulier kun je ook de gevraagde bijlagen uploaden. Meer informatie over de subsidie, de bijlagen en voorwaarden vind je op de website van provincie Overijssel. Kijk opSubsidie Digitalisering Overijssel  

Zuid Nederland: EDIH-SNL profileert zich op digitalisering & data delen in high-tech leveringsketens en de daarvoor relevante technologieën zoals AI, digital twinning, en op AR/VR voor zeer complexe, gemengde toepassingen in bijv. halfgeleiders, MedTech, agri-food, de automobielindustrie en de chemische industrie. De EDIH streeft ernaar om iedere ondernemer vanuit hun eigen behoefte te ondersteunen bij de volgende stap in digitalisering. Denk hierbij aan persoonlijk advies, trainingen, een leren-van-elkaar-kring of het kosteloos inhuren van een expert. Je kunt hierover contact opnemen met het Teqnow-team. 

West Nederland: DIGITALZH profileert zich op XXL-schaal robotica, 3D-printen, IoT en connectiviteit binnen de maakindustrie, de haven en de maritieme sector en de glastuinbouw. Kijk op Digitalzh

Noordwest Nederland: EDIH-NWNL profileert zich op AI en High Performance Computing (HPC) binnen alle economische sectoren. 

Een EDIH is interessant voor jou voor een eerste kennismaking met wat er voor jou in de regio beschikbaar is. Zo zijn er subsidiemogelijkheden voor innovaties en  zetten de EDIH’s stevig in om deze kennis om te zetten in concrete leerprogramma’s. Kijk bijvoorbeeld eens op deze blog

Hulp bij digitalisering
Alle EDIH’s bieden een assessment aan, een methode om een beeld te krijgen waar je als bedrijf staat en waar je je heen zou kunnen ontwikkelen. 

Kijk bijvoorbeeld op: Fokus scan of Scan EDIH Noord

Teqnow kan vervolgens hulp bieden bij het in kaart brengen van de eerste stappen.


Heb je een vraag wat de EDIH voor jouw bedrijf kan doen? Neem even contact op met Rard Metz: 06-51803908 of via metz@metaalunie.nl of kijk hier

Contact

Heeft u een vraag?
Stuur gewoon een mail
naar info@teqnow.nl
123movies