TeqNow

Aluminium Technologie 2

Basiscursus - Aluminium Technologie 2

Aansluitend op de cursus ‘Aluminium Technologie 1’ bestaat er behoefte bij deelnemers en bedrijven om dieper op de materie in te gaan. In de cursus Aluminium technologie 2 van één dag wordt de kennis over het materiaal aluminium naar een hoger plan gebracht.

Zo wordt er uitgebreid stilgestaan bij de invloed van de legeringselementen in de diverse aluminium legeringen. Ook krijgen verbindingstechnieken als lassen, lijmen, drukvoeg- en klikverbindingen uitgebreid de aandacht. Verder wordt oppervlaktebehandeling als verfraaiing en bescherming van aluminium behandeld.
Ook zal de recycling van aluminium aan de orde komen. Door het volgen van deze cursus bent u beter in staat de mechanismen die bij aluminium be- en verwerking een rol spelen te begrijpen en over te brengen. Kortom, wilt u goed beslagen ten ijs komen en meer voor uw klanten kunnen betekenen, dan mag u deze vervolgcursus niet missen.

Aandachtsgebieden:
- Toepassingen van extrusie, plaat en gietstukken
- Materiaalkunde: legeringen en toestandsaanduidingen toepassingsgebieden
- Chemische, fysische en mechanische eigenschappen van legeringen en fasediagrammen
- Ontwerpen en construeren in aluminium
- Corrosie en corrosiebescherming
- Oppervlaktebehandelingen
- Recycling en kwaliteitszorg
- Mogelijkheden van aluminium in het ontwerptraject
- Verbindingsprocessen / technieken
- Aandachtsgebieden dynamische belastingen

Doelgroep:
- In- en verkopers van aluminium producten en halffabricaten
- Ontwerpers en constructeurs
- Mensen uit de aluminium industrie opzoek naar een stuk achtergrond
- Nieuwe medewerkers in de aluminiumindustrie
- Medewerkers uit organisaties die starten met aluminium
- Projectleiders
- Constructeurs
- Leidinggevenden

Datum: medio eind september 2023. 
De datum wordt in onze agenda gezet zodra er een definitieve datum bekend is.

Aanmelden:
De cursus gaat van start bij voldoende deelnemers. Het minimaal aantal deelnemers is 7 en het maximaal aantal deelnemers is 15 zodat er voldoende ruimte is voor interactie. Aanmeldingen worden bevestigd in volgorde van binnenkomst. Zodra de datum in onze agenda staat kun je je plaats reserveren. 

Kosten en voorwaarden:
Kosten voor deze cursus bedraagt € 275,-  exclusief btw per persoon voor Teqnow deelnemers of leden van DAA. 

Je kunt tot 1 week van  tevoren annuleren zonder kosten. Daarna is wel vervanging mogelijk maar geen restitutie van cursusgeld.

Een lunch en cursusmateriaal zijn in de prijs inbegrepen. Je ontvangt een ingebonden hand-out van de presentatie en bovendien een prachtig naslagwerk boordevol kennis, voorbeelden en gegevens. 

De cursus staat open voor deelnemers van Teqnow. Het deelnemerschap Teqnow is voor Koninklijke Metaalunie leden gratis. Is je bedrijf geen lid van Koninklijke Metaalunie dan kun je alsnog deelnemer worden van Teqnow. De jaarlijkse bijdrage is dan  € 250,- . Je krijgt dan ook toegang tot het complete palet aan kennis en dienstverlening van Teqnow. Zie www.teqnow.nl. 
De cursus staat ook open voor leden van de Dutch Aluminium Association. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je daar aan te sluiten. 

Contact

Heeft u een vraag?
Stuur gewoon een mail
naar info@teqnow.nl
123movies